Z tego co wiem to konkretnej definicji milosci jeszcze nie wymyslono...Mimo to co powinno byc w niej najwazniejsze?Moim zdaniem na pierwszym miejscu powinno byc to cos co niektorzy nazywaja iskrzeniem lub chemia...Bardzo wazna jest tez lojalnosc czy wyrozumialosc.
Dla luźnego przykładu można podać fakt, że miłość zawładnie Tobą wtedy gdy poczujesz, ze jesteś w stanie nie posłodzić gorzkiej herbaty tylko z tego powodu, że Ona, ta druga Osoba, jej zwykle nie słodzi i będzie chciała choćby łykiem tej herbaty skosztować. Miłości jednak nie szukać trzeba w doświadczeniach z herbatą, szukać jej należy wewnątrz siebie i w Niej, tej drugiej Osobie.
A ja wierzę, mimo że nie raz zostałam skrzywdzona, roznież i ja krzywdziłam ... człowiek nie jest ideałem, ale warto szukac prawie ideałow...bo istnietą.
_________________ Kobieta, aby pójść do łóżka z mężczyzną, potrzebuje bliskości, zaufania i poczucia więzi. Mężczyzna - przeważnie - potrzebuje tylko miejsca...
Ja sądzę że juz nie warto wierzyć. Po tych wszystkich złych doświadczeniach i niepowodzeniach doszedłem do wniosku że lepiej machnąć na to wszystko ręką. Poza tym na tym świecie muszą też być samotni. Zawsze tak było,jest i będzie
Albercik, znasz to powiedzenie ? "Każda potwora znajdzie swojego Amatora"
_________________ Kobieta, aby pójść do łóżka z mężczyzną, potrzebuje bliskości, zaufania i poczucia więzi. Mężczyzna - przeważnie - potrzebuje tylko miejsca...
Ja uważam tak: co będzie to będzie; pożyjemy zobaczymy.
I takie podejscie jest na plus :)))
Nie ma co szukac na siłę, samo przyjdzie :) Prędzej, czy pozniej.
No nie jest, ale trzeba wierzyc ze tak, chyba ze sie jej w ogole nie chce.
Czy tylko my tutaj rozmawiamy na tym forum?
No chyba tylko my rozmawiamy. Reszta to albo pouciekali albo ukrywają się. Prawda jest taka że znaczna większośc singlii wstydzi się swego stanu i ukrywają to. A ja wprost przeciwnie- daję temu rozgłos. Nie ma czego się wstydzić
No moze boją sie napisac , jak moją rozwydrzoną mordkę widzą : )
A czego się bać? I jaką rozwydrzoną mordkę masz na mysli? Napewno nie swoją :) Ja w każdym razie nie boję się pisać, staram się pisać szczerze. Po co oszukiwać
I jaką rozwydrzoną mordkę masz na mysli? Napewno nie swoją :)
Moją moją,zawsze jestem rozwydrzona... no prawie ;P
W koncu Bog mnie stworzył, a Diabeł wychował, wiec cos w tym musi być
A ja za to jestem facet kontrowersyjny :) Mam niepopularne i kontrowersyjne poglądy.
Możliwe, jeszcze takowych nie dojrzałam, ale pewnie wszystko przede mną.
To w takim razie wolę nie ujawniać swoich poglądów
To po co tu w ogole zaglądasz?
To jak chcesz kogos poznać ?
Poza tym wyrażanie swoich poglądów nie jest rownoznaczne z ujawnianiem swoich tajemnic i wszystkiego o sobie.
Nie myl pojęć.
Nie musze przecież zdradzać wszystkich swoich poglądów i przekonań. Moge je przecież zachować dla siebie. Sa pewne rzeczy w życiu które zachowam tylko i wyłacznie dla siebie.
Albercik, no i widzisz....
Teraz ujawnia sie moje słowo "słuchaj=nie słysz.. czytaj = nie patrz"
Skoro napisałam, ze pisanie o swoich poglądach na jakis konkretny , lub tez mniej konkretny temat nie jest rownoznaczne z ujawnianiem swoich tajemnic zyciowych czy tez przekonań, jak to nazwałes to tak jest.
Nie zrozumiałes mnie, co mnie nie dizwi- napisze prosciej i bardziej zrozumiale :
Nie musisz ujawniac na forum wszystkiego o sobie, czy tez przekonań , ktore(jak sądze myslisz) mogłyby zostać w jakis sposob obalone ripostą, czy tez mogłyby zburzyć Świat poglądów w jakim zyjesz
Można zachowac dla siebie wiele , ale rownoczxesnie mozna tez porozmawiać na tematy ciekawe i te mniej, nie ujawniajac wszystkiego o sobie.
Pisze tu swoję, ale myśle po swojemu - czyli pisze coś innego niż myślę??
Miotasz się... w "zeznaniach"
I po temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum